Adriana Moca

Actriţă independentă, co-fondatoare și directoare a Asociației Culturale Vis-a-Vis din 2013. După absolvirea UNATC I.L.Caragiale, în 1991, secția Actorie (clasa profesor Sanda Manu), a obținut licența de teatrologie la Paris III, Sorbonne Nouvelle, Institut d`études théâtrales, în 2000. În 2019 a încheiat Masterul de modele de comunicare și relații publice la Universitatea din București, cu dizertația „Lectura – o paradigmă a comunicării”.

A fost actriță a Teatrului Național din Craiova, și a colaborat cu teatre din București ca L.S. Bulandra, Mic, Nottara. Printre rolurile jucate la Teatrul Național din Craiova: Cassandra (Orestia) în regia lui Silviu Purcărete, Zoe (O scrisoare pierdută) regia Mircea Cornișteanu. A participat cu trupa craioveană la numeroase turnee şi festivaluri de teatru ca Avignon, Edinburgh, Londra, Amsterdam, Salonic, Bergen, Viena, Dublin, Munchen, Sao Paolo, Istanbul, Copenhaga. De asemenea, a fost consilier artistic al Teatrului Municipal L.S. Bulandra. În prezent face parte din echipa Teatrului Nottara, și conduce departamentul de specialitate artistică.

A realizat vreme de zece ani emisiunea culturală de radio „Cărțile Șeherezadei”. Din 2020, colaborează cu editura Arthur, în proiectele audio Arthuroteca și Arthuroteca Juniorilor. Susține lecturi publice, fiind prezentă și în Festivalul Național de Teatru în 2018, 2019, 2021, 2022 cu texte dramatizate/traduse și interpretate din literatura română și universală.

Recent, Adriana Moca a primit Premiul Special al TVR Cultural pentru proiectul „Clasa vie”, nominalizat la Premiile AFCN 2022, proiect implementat de Asociația Culturală Vis-a-Vis.

În povești, nu te plictisești” e aproape un motto de viață. Lectura îmi pare cea mai rafinată și la îndemână formă de a trăi în bucurie, cu sens. E ceea ce încerc să transmit celor mai tineri, prin toate proiectele mele. Și, uneori, îmi și reușește!

Adriana Moca